ماکو صراف

ماکو صراف

ماکو صراف
ماکو صراف

ماکو صراف

ماکو صراف

روش های تشخیص اسکناس های تقلبی

رایج‌ترین روشی که مردم برای تشخیص اصل بودن اسکناس‌ استفاده می‌کنند، بالا نگه داشتن پول‌های کاغذی و تلاش برای دیدن به اصطلاح نخ اسکناس است، اما باید گفت که پول‌های تقلبی هم این نخ‌ها را دارند و نباید برای تشخیص اصل و یا قلابی بودن اسکناس به دیدن نخ اسکناس بسنده کرد.
به گفته برخی فعالان بازار یکی از این راه‌ها تاباندن اشعه ماوراء‌بنفش به اسکناس است. با این کار، نخ‌های نامرئی امنیتی که به صورت رشته‌های تکه‌تکه در سراسر اسکناس پراکنده شده‌اند، نمایان می‌شود، هر چند گفته می‌شود جدیدا اسکناسها و ایران چکهای جعلی هم مجهز به این امکانات شده اند!


اگر به اشعه ماوراء بنفش دسترسی ندارید، در بازار ماژیک‌های مخصوص تشخیص اسکناس‌های اصل موجود است. خاصیت این ماژیک‌ها این است که تنها روی اسکناس‌های تقلبی رنگ پس می‌دهند. فروشندگان این ماژیک‌ها می‌گویند: اگر ماژیکی که در اختیار دارید روی اسکناس‌هایتان نقش ایجاد نکرد، یعنی پول‌ شما اصل است.
به اعتقاد فعالان بازار یک روش ساده و کم‌خرج‌تر نیز برای تشخیص اسکناس‌های جعلی وجود دارد. در این روش یک عدد اسکناس و تکه‌ای پارچه سفید موردنیاز است. با کشیدن پارچه روی سطح اسکناس، اگر قلابی نباشد، پارچه به رنگ اسکناس در می‌آید. به این ترتیب اگر مثلا این کار را روی اسکناس دوهزار تومانی انجام دهید پارچه رنگ آبی به خود می‌گیرد. (پارچه باید روی عکس حضرت امام (ره) کشیده شود؛ چون این بخش از اسکناس رنگ پس می‌دهد). نکته دیگر اینکه با وجود رنگی شدن پارچه، اسکناس کمرنگ نخواهد شد.

تبلیغات رفع سوءاثر چک غیرقانونی است

تبلیغات رفع سوءاثر چک در جراید مورد تایید بانک مرکزی نیست.
به گزارش‌ روابط عمومی بانک مرکزی‌‌جمهوری اسلامی ایران‌؛ اخیراً‌ تبلیغات غیرقانونی گسترده‌ای در جراید و  فضای سایبری در خصوص روش‌های مختلف رفع سوءاثر چک مشاهده می‌شود،براین اساس به آگاهی هموطنان گرامی می رساند،  این گونه فعالیت ها مورد تایید بانک مرکزی نیست  و هموطنان به منظور اجتناب از ‌سوء‌استفاده افراد متقلب و متخلف و نیز پیشگیری از ارتکاب جرائم احتمالی از جمله کلاهبرداری ، می توانند با استفاده از 
«‌راهنمای رفع سوءاثر‌از سوابق چک های برگشتی اشخاص» مندرج در این وبلاگ طبق‌قوانین ‌‌‌و‌ مقررات‌ حاکم اقدام نمایند.

درج پیام هشدار در خودپردازهای بانک ملی

بانک ملی ایران در راستای آگاه‌سازی مشتریان به هنگام استفاده از خدمات الکترونیک این بانک، اقدام به درج پیام هشدار در هنگام انتقال وجه در منوی انگلیسی دستگاه‌های خودپرداز نموده است.این هشدار جهت اطلاع‌ مشتریان در هنگام انتقال وجه در منوی انگلیسی، به زبان فارسی و با رنگ متفاوت بر روی صفحه نمایش دستگاه خودپرداز ظاهر می‌شود  و توجه مشتریان را به انتقال وجه جلب می‌کند تا در صورت عدم تمایل، این تراکنش را لغو نمایند. این اقدام به منظور پیش‌گیری از سوء‌استفاده‌های احتمالی انجام شده است.


افشای شیوه جدید فساد بانکی در ساتنا

بانک مرکزی در بخشنامه ای به بانک‌ها از شیوه جدیدی برای سوء استفاده مالی بانک ها در شبکه ساتنا و صدور چک‌های بین بانکی در این شبکه پرده برداشت و خواستار اقدام فوری بانک‌ها برای مقابله با این فساد شد.

بقیه در ادامه مطلب000000